Ајде засвирете браќа свирачи (Ajde zasvirete brakja svirači)

Balkan't stop the music ! Paroles, partitions, traductions, lyrics, scores, translations, mp3, videos...

VIDEO http://www.youtube.com/watch?v=1z33QLBHkiI


Ајде засвирете браќа свирачи

Ајде засвирете браќа свирачи
да заборавам сè што ме мачи,
пари ќе платам, ќе ве позлатам
бар малку радост јас да си вратам.
Играм и пеам, ќе му се смеам
на овој живот што го живеам.
Оваа вечер јас сè ќе платам
животот краток не ќе го вратам.
Целиот век јас тешко го врвам
и многу маки по него тргам.
Не заборавај вино и ракија,
признавам, браќа, бев мераклија.
Меани, крчми, мои биле куќи,
јас во нив минав најлуди ноќи.

Ajde zasvirete brakja svirači

Ajde zasvirete brakja svirači
da zaboravam sè što me mači,
pari kje platam, kje ve pozlatam
bar malku radost jas da si vratam.
Igram i peam, kje mu se smeam
na ovoj život što go živeam.
Ovaa večer jas sè kje platam
životot kratok ne kje go vratam.
Celiot vek jas teško go vrvam
i mnogu maki po nego trgam.
Ne zaboravaj vino i rakija,
priznavam, brakja, bev meraklija.
Meani, krčmi, moi bile kukji,
jas vo niv minav najludi nokji.

Source

Qui joue/chante ça ?

-
Boîte à outils


RSS     ATOM